HTML

Skandal

NFL, Bundesliga ami a csövön kifér.

Címkék

afc (1) altintop (1) anderson (1) átigazolás (1) badstuber (2) bayern (15) bengals (3) boateng (6) breno (4) bundesliga (4) buyten (1) carson (1) chad (2) chris (2) cincinnati (3) city (1) cowboys (1) csakmert (1) dallas (1) demichelis (1) deutsch (1) facepalm (1) gaal (1) gomez (1) gustavo (1) hall (1) hargreaves (1) hass (1) henry (2) heynckes (2) hoeneß (4) interjú (1) jamarcus (1) jansen (1) joseph (1) juventus (2) karl heinz (1) klose (2) kroos (2) lahm (1) lell (1) linke (1) lockout (1) lsu (1) lucio (1) lynch (1) manuer (1) moss (2) münchen (5) neuer (5) nfl (11) oakland (1) ochocinco (3) oddo (2) oklahoma (1) ottl (1) owens (3) palmer (2) patriots (1) power ranking (2) pranjic (1) privat (1) qb (1) raiders (1) randy (2) ribéry (1) robben (2) rummenigge (3) russel (1) saints (1) schalke (1) schickeria (3) schweinsteiger (1) seahawks (1) seattle (1) terrell (2) texas (1) trentino (1) uli (1) usami (1) van (2) vidal (5) vikings (2) Címkefelhő

Friss topikok

2011.01.05. 23:01 Andreas91

Chris Henry 1983-2009 #15 WR Cincinnati Bengals

Címkék: nfl henry chris bengals cincinnati

Egy éve történt. Egy éve történt az egész NFL-t megrázó baleset, amely Chris Henry életébe került. A fiatal, ám roppant tehetséges elkapó két gyermeket és feleségét hagyta maga után. Nézzük meg, ki is volt Chris Henry.

Karrier:

Chris Henry 1983-ban született, Louisana államban. Természetesen a High School Football jelentette számára is az első lépcsőfokot az NFL felé. Roppant hamar megmutatokozott tehetsége, senior évében, a new orleans-i High School (iskolák) bajnokság legjobb Offensive Player (támadó játékos)-e lett. Csapatával állami döntőt (State) játszott. Megmutatkozott tehetsége baseballban és atlétikában is.

Henry, a West-Virginia játékosa lett, és rögtön első évében a Freshman of the Year díjat nyerte el. Rá egy évre is nagyszerű szezont produkált, 41 elkapott passz, 1006 Yard, 10 TD. Ez az év az iskola legnagyobbjai közé emelte, érdekesség, hogy még ebben az évben kapta el élete leghosszabb TD passzát, ami egy 83 Yardos bomba volt. 2004-ben már 52 elkapott passza volt, 872 Yard és 12 TD. A Gator Bowl-ig jutott vele a csapata, ahol viszont vereséget szenvedtek a Florida State ellen. Nem sokkal a mérkőzés után Henry bejelentette, hogy draftra megy 2005-ben.

A draft várakozásoknak megfelelően alakult. 3. körös picként ami egész jó került Cincinnatibe. Első évében egész jó szezont ment. 31 elkapás, 432 Yard, 6 TD. Szeptember 18.-n debütált a Minnesota Vikings ellen.  2006-ban újabb jó év következett; 36 elkapásból több mint 600 Yard és 9 TD s ezenfelül 16 Yard fölötti átlaggal kapta el az irányító passzait. A 2007-s év viszont nagyon kellemetlenül hatott karrierjéra. 8 meccses eltiltást kapott a ligától, s csak a 10. körben tért vissza igaz akkor jól játszott, 99 Yardot hozott össze a Baltimore Ravens elleni rangadón. A következő évben, 2008, újfent letartóztatták, s a klub waiwelte is. Úgy tűnt Chris Henry karrierjének vége Cincinnatiben. Nem várt dolog jött közbe; még 2008-ban, a Pre-Season során megsérült 3 domináns Bengals WR is; Chad Ochocinco, T.J. Houshmandzadeh és André Caldwell. Henry-t visszafogadta a klub és két éves szerződést írtak alá. Chris Henry ezidő tájt jelentős változáson ment át. A kivart botrányhős jelleme sokat alakult. Carson Palmer is elismerően nyilatkozott róla, Henry keményen végezte az edzéseket, rendbe tette a magánéletét. Végül mindezek ellenére Henry 19 elkapással és 220 Yarddal zárta a 2008-s évet. 

S eljött hát a tragikus 2009-s év. 2009, novemberében került IR-re, miután kezét törte a Baltimore Ravens elleni mérkőzésen. Chris Henry soha többet nem futhatott ki a pályára.

Magánéleti problémák: Mint írtam, voltak gondok is azért Henryvel.  2005-ben pl. gyorshajtáson kapták, majd az autó átkutatásakor marihuánát találtak nála. 2006-ban szintén bevitték a rendőrök, ezúttal lövöldözött. Érdekes, hogy mindig mikor bevitték a Bengals 15-s számú meze volt rajta. 2006 április 29.-n kiskorú lányokkal való hetyegés miatt került bajba (az USA-ban a 18 éves még kiskorú). Szintén 2006-ban, júniusban, újfent gyorshajtott, ezúttal részegen. 2007 novemberében Kentuckyban, 2008 decemberében pedig Orlandoban tartóztatták le, szintén különböző vádak miatt. 2008 március 31.-n volt Henry utolsó balhéja, ahol összeverekedett, és megagyalt egy 18 éves srácot, aki állítása szerint ellopott tőle egy kis pénzt.

Halála: Chris Henry halálának több körülménye máig tisztázatlan. Észak-Carolina államban, Charlotte város határában egy balesetben halt meg. Charlotte városa biztos ismerősen cseng az NBA fanoknak. Történt is, hogy Chris összeveszett a feleségével házimunka közben. A házi munka miatt, Chris egy platós Ford platóján állt. Miután összevesztek az asszony mérgesen beült az autóba és gázt adott, később azt mondta, hogy azt hitte, hogy Henry nincs már a platón. Chris Henry leesett a száguldó autó platójáról, és a beton útra való esésekor súlyos koponya sérülést szenvedett. 

Egy nappal Henry halála után játszott a Bengals a San Diego Chargers vendégeként. Chad Ochocinco, Chris legjobb barátja, egy TD elkapás után az End Zone-ban térdepelve emlékezett barátjára, miközben a teljes (több tízezres arénáról beszélünk) stadion csöndben, egy emberként követte példáját. Chris Henry halála hivatalosan baleset. Valószínű, hogy az igazság is ez. Halála után majd másfél évvel, 2010 júniusában nyílvánosságra hoztak egy orvosi leletet, amit a volt egyeteme készített a boncoláskor, ami alapján kiderült, hogy Chris Henry CTE sérülést szedett össze. Ez egy súlyos fejsérülés, ami maradandó károkat okoz. Nagy kérdés, hogy a baleset pillanatában vagy már előtte jelen volt ez nála, többen hajlanak azt mondani, hogy már a futball következtében kialakult nála ez. Halála után, Henry több szervét is donorként használták, ezzel 4 ember életét mentették meg.

Végszó: Chris Henry az egyik legtehetségesebb elkapó volt az NFL-ben. Kíváló adottságainak (193 cm, 91 kiló) hála hatamas karrier állt előtte. A Bengals a mai napig nem tudta pótolni őt. 

Chris Henry, Nyugodj Békében.

Chris Henry Highlights.

 

 

 

Búcsú video

Ochocino Henry-t gyászolja:

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skandal.blog.hu/api/trackback/id/tr322563867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bundesfrau · http://delicious-corner.blogspot.com/ 2011.01.06. 00:23:12

Nagyon jó írás, nagyon érzékletesen foglalja össze Henry életét és halálának körülményeit.
Emlékszem, én a szomorú történésről a Twitteren értesültem. Túl hamar távozott közülünk, fájóan fiatalon.
süti beállítások módosítása