HTML

Skandal

NFL, Bundesliga ami a csövön kifér.

Címkék

afc (1) altintop (1) anderson (1) átigazolás (1) badstuber (2) bayern (15) bengals (3) boateng (6) breno (4) bundesliga (4) buyten (1) carson (1) chad (2) chris (2) cincinnati (3) city (1) cowboys (1) csakmert (1) dallas (1) demichelis (1) deutsch (1) facepalm (1) gaal (1) gomez (1) gustavo (1) hall (1) hargreaves (1) hass (1) henry (2) heynckes (2) hoeneß (4) interjú (1) jamarcus (1) jansen (1) joseph (1) juventus (2) karl heinz (1) klose (2) kroos (2) lahm (1) lell (1) linke (1) lockout (1) lsu (1) lucio (1) lynch (1) manuer (1) moss (2) münchen (5) neuer (5) nfl (11) oakland (1) ochocinco (3) oddo (2) oklahoma (1) ottl (1) owens (3) palmer (2) patriots (1) power ranking (2) pranjic (1) privat (1) qb (1) raiders (1) randy (2) ribéry (1) robben (2) rummenigge (3) russel (1) saints (1) schalke (1) schickeria (3) schweinsteiger (1) seahawks (1) seattle (1) terrell (2) texas (1) trentino (1) uli (1) usami (1) van (2) vidal (5) vikings (2) Címkefelhő

Friss topikok

2010.10.04. 10:39 Andreas91

Bajor rémálom, azaz ez már Skandallum!

Címkék: bundesliga van bayern münchen gaal uli hoeneß

Nehéz arra szavakat találni arra, Bayern szurkolóként, ami most a klubnál zajlik, és amit a játékosok játék címén produkálnak hétről hétre. Talán, a Skandal (Skandallum, botrány) szó a legjobb rá. Nem is tudom, hol kéne elkezdeni....

Nálam, tegnap, a Borussia Dortmund otthonában kapott verés után borult ki a bili. Ilyen lélektelen, szar produkciót talán a második Hitzfeld éra (ominózus 4.hely) elején láttam, amikor Owen Hargreaves jelentette (volna) a középpályán a reményt. Nem is volt egyébként Hargival semmi gond, azonkívül, hogy évente 5 meccset tudott végigjátszani sérülés nélkül, hozzá képest Robben egy acéllábú ember. Igazából ismerni kell a Bayern Münchent ahhoz, hogy megértsétek, hogy mi a gondom, azontúl, hogy a 12.hely, kurva schwach, azaz gyenge, egy rekordbajnoktól.

Németországban, ahogy a mondás tartja, kétféle ember van; a, aki szereti a Bayern Münchent, b, aki utálja mint a szart. Talán az európai futball legarrogánsabb klubjáról van szó, élén Uli "megmondó" Hoeneß-szel, és Karl-Heinz "kurva jók vagyunk" Rummeniggével. Amivel még nem is lenne gond, én így szeretem ezt a csapatot (hamár félig bajornak sikeredtem). Még talán azzal sem lenne gond, hogy úton útfélen beszólunk valakinek, Abramovics, Berlusconi, Real Madrid.... csak akkor ne essünk már pofára minden második évben. Arról nem beszélve, hogy Németországban mindenki a mi skalpunkra vadászik, és jót röhögnek rajtunk, amikor a Cottbus ver kettőt nekünk... (1 vagy 2 éve).

Tudni kell a klubról, hogy igazából a 60-70s években vált azzá, ami. Letéteményese volt ennek Franz Beckenbauer (der Kaiser) és a Nemzet Bombázója, Gerd Müller. Ma a Bayern, Európa 4. leggazdagabb klubja, a Manchester United, Manchester City és a Real Madrid mögött, s a 10. legértékesebb klub a világon, olyan egyesületekkel van egy szinten mint a New England Patriots vagy a New York Yankees.

Tehát adott az anyagi háttér. 0 Euro minusz, mindenévben pozitív költségvetési mérleg, tavaly cirka 300 millió eurós bevétel( vagy profit?), tökéletes szponzorok; Audi, T-Home, Siemens, Lufthansa, McDonald's Burger King. Még sem jöttek igazolások.

Miért nem? Mint írtam, arrogáns egy banda vagyunk. Amszterdammban a nyáron, Gregory van der Wiel szeződése 1-2 millión ment el, így maradhatott csórikám az Ajaxban, mi pedig nézhetjük Pranjic mint szélsőhátvédet... Fabio Coentrao-ért, meg jogosan nem fizetett a klub 30+ milliót, nem is ér annyit. De nem csak a védelem szorulna erősítésre, pedig a középsővédő (Demichelis go home) posztjába még nem is mentem bele. A középpálya úgy tűnt a szezon előtt, hogy rendben van. Van egy orbitális nagy favágó; Van Bommel, és egy echte bajor jó munkás ember; Schweinsteiger középen. Akikkel nincs is gond, mondjon bárki bármit. 10-s posztra Toni Kroos volt a nagy ígéret. Sajnos eddig az is marad. Hatalmas csalódás eddig. Felét nem mutatja meg a tehetségének, egyszerűen azért kezdő, mert már annyi a sérült, hogy nincs kit betenni. Egyik szélen Thomas Müller, az új "WM-Held" és slussz. Kifújt a csapat. Robben és Ribéry (továbbiakban Robbery) hiánya túl sok, inkább Robben hiánya sok. Baloldalról most már Hamit is kiesett, aki szintén sehol nincs a 2008-s EB-n mutatott formájához képest. Na, de a csatárkérdés: Klose 0, Gomez 0, Olic 0. Senki nem gondolta volna ezt az év elején.....

Újabb kérdést vett fel van Gaal személye. Ugye ő is, úgy ismert európaci foci körökben, hogy piszok jó edző, jól ért a fiatalokhoz, de túl nagy a pofája, és túl arrogáns, hogy komoly klubhoz kerüljön (nesze Barca). Kétségkívül, jó edző. Ezt azért több egykori Ajax játékos; Overmars, Kluivert, Davids, Seedorf, van der Saar, Sneijder, van der Meyde, van der Vaart bizonyítja, vagy Münchenből Badstuber és Müller, a barcás Xavit és Puyolt meg sem említem. Viszont szemmel láthatólag idén nem tudja, úgy motiválni a srácokat, mint tavaly. Ez nem feltétlen az ő hibája.

Mint mondtam a mutatott játék borzasztó. Középen van Buyten még mindig jobb mint Demichelis, de igazából mind a kettő mehetne már a levesbe, helyettük pedig Breno (végre) bizonyíthatná, hogy miért adtunk érte 18 éves korában 12! milliót a Sao Paolonak. Széleken Lahm jól el van, bár érződik, hogy 0 a konkurencia harc. Balszélen Contento lenne a kezdő, akivel sok gond nincs, de a helyén csak Pranjic (hatalmas transzfer flop) vagy Braafheid (NO LOOK PASS!) tud játszani. Nem mondanám, hogy minőségi alternatívák. Középpályán, Tymoschuk az egyetlen aki középen bevethető, no meg Ottl lenne, ha nem a labdákat és vizespalackokat cipelné, hanem olykor leülhetne a kispadra is. Széleken Müller, Robbery, és a Robben #3 Hamit. (+ Pranjic). Ugye a 10-s poszt, az alap, de elég reménytelen. Csatárt, játszhat Miro "tornajátékos" Klose, Mario "legnagyobb transzferflop" Gomez, és Olic, aki idén nem tud már egyedül úgy küzdeni mint tavaly, az is lehet, hogy szimplán rájöttek, hogy ő az egyetlen aki győzni is akar, és mindig őt kenik fel.

Biztos ami biztos, össze kell magát a gatyásoknak szedni, mert nagyon nagy gondban vannak.. márpedig egy Bayern München nem lehet 12.

Végére egy viedo, hogy mennyire is utálnak minket Németország kevésbé bajor felén. Vagyis Münchenen kívül mindenhol....

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skandal.blog.hu/api/trackback/id/tr582343348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulvius 2010.10.04. 13:14:28

"Vagyis Münchenen kívül mindenhol...."

ekkora fasságot, te Bayernes is vagy? Csak mert akkor elég szégyen ha még ezzel sem vagy tisztában, hogy a Bayern kurvára nem csak Münchenben népszerű, és éppen, hogy Münchenben nem annyira népszerű, mint mondjuk Bajorország más részein vagy épp az új tartományokban.

Iádom, amikor valaki anélkül dumál, hogy alapdolgokkal tisztában lenne.

Andreas91 2010.10.04. 15:43:55

@fulvius: Sikerült 1 mondatba belekötnöd, mikor a többi része helytálló a bejegyzésnek, és ezt nem csak én látom így. Én nagyon kevés olyan némettel találkoztam, aki szerette volna a Bayern-t, és nem müncheni.

Legközelebb szeretném, ha moderálnád magad.
süti beállítások módosítása